Porotherm tégla, Profi, HS tégla, falazóelem, áthidaló

  • Az oldal üzemeltetője:

    Hofstädter Építőanyag Centrum
    2085 Pilisvörösvár,
    Budai út 20/c.

  • Porotherm Profi Porotherm Profi rendszert kizárólag szakemberek építhetik. Önnek már van hozzá szakembere? Ha nincs keresse fel cégünket és mi ebben is segítségére leszünk.
FőoldalHírekPorotherm Profi
Porotherm Profi
Porotherm Profi rendszert kizárólag szakemberek építhetik. Önnek már van hozzá szakembere? Ha nincs keresse fel cégünket és mi ebben is segítségére leszünk.


A Porotherm Profi márkanévvel forgalomba kerülő termékcsalád elemit az égetést követően a felefekvő felületek megcsiszolják, mid nútféderes, mind HS típusban kapható. Az új Porotherm Profi technológiánál a legfontosabb szakasz az első sor lerakása, ehhez szintező műszert kell használni. Az ezt követő téglasorok közé mindössze 1mm vékony falazó habarcs kerül, ennek a nagy előny, hogy 90%-kal kevesebb habarcs szükséges falazáskor. Habarcsterítéshez ajánlott a célszerszám használata, mert ennek köszönhetően kevesebb hulladék, így tisztább, rendezettebb a építkezés területe. A vékony falazó habarcs kevesebb bevitt nedvességet jelent, ezért a gyorsabb száradásnak köszönhetően akár 30%-kal is gyorsabb a falazási idő.

A Porotherm Dryfix technologia már nem a klaszikus habarcsot használja, a sorok egymáshoz rögzítéséről speciális ragasztóhab gonsokodik. A ragasztóhabbal készült falazat még gyorsabb a Profi technologiánál, a hagyományos vastag habarcsoshoz képpenst  akár 50%-os munkaidő takarítható meg. A speciális ragasztónak köszönhetően télen -5 Celsius fokig folytatható az építkezés, így kevesebb a kéynszerű munkaszünet. A vékony viszintes fugából adódóan a Profi és Dryfix falazat akár 22%-kal jobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik a hagyományos technológiával szemben.